Geestelijke strijd

Het thema ‘Geestelijke strijd’ laat zien dat de omgang met God dubbel is. Aan de ene kant ben je als christen door Gods genade verlost. Aan de andere heb je te maken met vijanden die het je moeilijk kunnen maken: de duivel, de wereld en je eigen hart. Hoe spannend is deze strijd? Welke middelen zijn er om dit gevecht op een goede manier te kunnen voeren? En: Wat is het uitzicht?

Ds. R.W. de Koeijer is Hervormd predikant te Bilthoven

Blijf in Mij!

Jezus zelf spreekt vaak over de omgang met Hem en Zijn Vader. Zo ook in  Johannes 15:1-8. In deze workshop willen we kijken naar wat we over de omgang met God uit dit Bijbelgedeelte kunnen leren. Wat zegt Jezus Zelf over het leven met Hem? Hoe kunnen we ‘in Jezus blijven’? En hoe geven we dat praktisch handen en voeten in het leven van alledag?

Ds. G.M. van Meijeren is predikant van de Hervormde Gemeente Hoevelaken

Woorden van God

Bijbeltekst om nooit meer te vergeten? Schrijf hem op! In deze workshop leer je verschillende technieken van handletteren en ga je zelf aan de slag. Je verwerkt de Bijbeltekst op een creatieve manier, zodat jij jouw tekst een prominente plaats in huis kan geven en nooit meer vergeet!

Arida Nederveen woont in Hardinxveld-Giessendam

Wandelen met God

Verlangen naar en omgang met God. Pas op de plaats maken.

Wanneer je je leven richting wilt geven, moet je opbreken en op weg gaan, buiten en binnen in jezelf.

‘Stop, waar ga je heen?’ roept de dichter Angelus Silesius pelgrims toe en hij roept ze op om pas op de plaats te maken, te rusten, een adempauze in te lassen voor lichaam en ziel. Niet alleen om voor je lichaam te kunnen zorgen, te eten, je dorst te lessen en krachten te verzamelen, je route te herzien, eventuele aanpassingen te doen, maar vooral ook om je ziel tijd te geven. Stilstaan, gedachten op een rijtje te zetten, zien, horen, lezen,  verwonderen, bidden, danken en weer voort gaan. Dat willen we in deze meditatieve wandeling doen. Verlangen naar God. Pas op de plaats maken.

Sjors van der Kraan is gastdocent en docententrainer bij KlasseTaal

Workshops – Verdiepingsconferentie